Євразійська економічна рада підтримала прагнення України отримати статус спостерігача у його інтеграційних організаціях. Про це повідомив журналістам в Астані президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв.

«Україна висловила бажання отримати статус спостерігача у Митному союзі єдиного економічного простору і в майбутньому в Євразійському союзі», - сказав Назарбаєв, додавши, що сьогодні президенти Росії, Білорусі та Казахстану підтримали цю пропозицію, повідомляє «УНІАН».

За словами Назарбаєва, будуть підготовлені відповідні документи, які можуть бути підписані на наступному засіданні Вищої Євразійської економічної ради.

При цьому Назарбаєв уточнив, що наступне засідання планується провести восени у Москві.

Нагадаємо, сьогодні в Астані проходить засідання Вищої Євразійської економічної ради за участю президентів Казахстану, Білорусі та Росії. Головні теми зустрічі - перспектива створення Євразійського економічного союзу і розширення взаємодії країн-учасниць Митного союзу з Киргизстаном і Україною - президенти цих країн Алмазбек Атамбаєв та Віктор Янукович також прибули до столиці Казахстану.

З 1 січня 2012 року на просторі Росії, Білорусі та Казахстану запрацювала нова інтеграційна структура - Єдиний економічний простір (ЄЕП). Передбачається, що всередині ЄЕП буде забезпечено вільне переміщення товарів, послуг і капіталів через державні кордони країн-учасників.

Поряд зі створеним раніше Росією, Білоруссю і Казахстаном Митним союзом ЄЕП має стати важливою віхою на шляху до створення іншого більшого інтеграційного об'єднання - Євразійського економічного союзу (ЄАС), ідею якого ще 1994 року запропонував казахстанський президент Нурсултан Назарбаєв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302