Після вступу України до Світової організації агропромисловий комплекс майже втричі наростив експорт, повідомив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький.

«Наше членство у СОТ збіглося з найбільшою кризою, і це був не найкраще збіг... Однак сільське господарство витримало цей удар, і протягом п'яти років останніх показники тут є надзвичайно позитивними», - сказав він.

Разом з тим, провідна українська експортна галузь - металургія - за цей час скоротила свою частку у загальній структурі експорту. Але П'ятницький пояснює це, перш за все, змінами на світовому ринку, повідомляє радіо «Свобода».

«Металургія перебуває під впливом стагнації, що панує на тих ринках, куди ми експортуємо продукцію. Уповільнення споживання металів позначається. Крім того, Китай, який свого часу був одним із основних імпортерів нашої продукції, тепер має настільки великі потужності, що став одним із важливих гравців на експортному ринку», - зазначив чиновник.

Нагадаємо, Україна вступила до СОТ п'ять років тому - у травні 2008 року

Як повідомляв ForUm, днями Світова торгова організація схвально відгукнулася про ініціативу Президента України Віктора Януковича щодо створення державної комісії стосовно співпраці з цією впливовою організацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173