Парламент Болгарії у середу, 29 травня, затвердив на посаді прем'єр-міністра країни Пламена Орешарськи, а також схвалив представлений ним список нового уряду, передає агентство Novinite.

Соціалісти запропонували сформувати позапартійний технократичний уряд: зокрема, на пост прем'єра був запропонований Пламен Орешарськи - колишній міністр фінансів, який не входив до складу жодної з партій, повідомляє РІА «Новости».

Пост міністра закордонних справ обійме Крістіан Вігенін, міністром енергетики та економіки стане Драгомир Стойнєв. Внутрішнє відомство очолить Цветлін Йовчев.

Як раніше повідомляв ForUm, 12 травня у Болгарії пройшли дострокові вибори до парламенту.

Дострокові вибори до парламенту були оголошені після того, як екс-прем'єр Бойко Борисов оголосив про відставку уряду 20 лютого на тлі протестів, які почалися у зв'язку з різким підвищенням цін на енергоресурси. Хоча правоцентристська партія Болгарії «Громадяни за європейський розвиток Болгарії» (ГЄРБ), яку очолював Борисов, перемогла на виборах, вона не набрала абсолютної більшості голосів, необхідних для формування уряду. Президент країни Росен Плевнелієв доручив це завдання Соціалістичній партії, яка зайняла на виборах друге місце і ввійшла у коаліцію з іншими політичними рухами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190