Сумська міська рада ухвалила рішення знести 2 пам'ятника Леніну у Сумах.

За це рішення проголосував 51 із 74 присутніх у залі депутатів (всього у Сумській міськраді 76 депутатів), повідомляють «Українські новини».

Зокрема, міськрада проголосувала за демонтаж бюста Леніну, розташованого на вул.Миру,28, навпроти Палацу культури «Хімік», і передати його на відповідальне зберігання Сумському міському комітету Комуністичної партії, який розташований у Сумах на Соборній,19.

Другим рішенням міськрада проголосувала за передачу пам'ятника Леніну, який стоїть у Сумах в урочищі Дуровщина, на баланс управління капітального будівництва і дорожнього господарства.

Управлінню доручено провести демонтаж, переробку пам'ятника Леніну і виготовити новий пам'ятник засновнику Сум Герасиму Кондратьєву.

Управління архітектури до 1 липня має провести конкурс для визначення кращої проектної пропозиції для пам'ятника Кондратьєву.

На позачерговій сесії 17 квітня міськрада провела рейтингове голосування, у якому 47 депутатів підтримали ідею знесення 2 пам'ятників.

При рейтинговому голосуванні на сесії 27 березня позицію мера щодо знесення 2 пам'ятників Леніну підтримали 43 депутати.

Мер Сум Геннадій Мінаєв виступає за створення музею радянського минулого в Україні та одночасну ліквідацію радянських пам'ятників у країні.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 лютого близько 14-ї години на центральній площі міста Охтирка група осіб на чолі з народним депутатом України від ВО «Свобода» Ігорем Мірошниченком зруйнувала пам'ятник Леніну, зваливши його з постаменту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

903