Найближчим часом почнеться ремонт вулиць у столичному мікрорайоні Жуляни. Про це заявив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов під час виїзної наради з проблем мікрорайону, повідомляє прес-служба КМДА.

«Тут накопичилося дуже багато локальних і системних проблем. Безумовно, що профінансувати все і відразу ми не зможемо, але поетапно повинні вирішити ці проблеми. Наприклад, 22 кілометри доріг - у жахливому стані. Ми в найближчі дні почнемо ремонт центральних вулиць мікрорайону, насамперед тих, де проходять маршрути громадського транспорту, але проблема набагато масштабніша, тому ми розробимо комплексну програму і щороку поступово будемо її виконувати», - зазначив Попов.

Ще одне важливе питання, за його словами, - підтоплення низинних територій мікрорайону. Рівень ґрунтових вод настільки високий, що вода в підвалах будинків накопичується навіть влітку.

Однак, за висновком фахівців, пониження рівня води на території може викликати провали ґрунту і руйнування будинків, тому єдиний ефективний варіант вирішення проблеми - водовідведення. Для цього в мікрорайоні планується удосконалити дренажну систему. Зокрема, відновити роботу пропускної труби під проїжджою частиною Кільцевої дороги і перевести інженерні мережі. Разом з тим, Попов дав доручення розчистити русло річки Нивка, яка, на думку жителів, зможе забрати значну частину дощової і ґрунтової води.

«Що ж до розчищення русла річки Нивка, то сьогодні вже є проект, розроблений у попередні роки. Тому влітку, не чекаючи завершення бюрократичного процесу коригування документів, можемо виконати ці роботи, наприклад, за рахунок екологічного фонду», - сказав Попов.

Крім того, голова КМДА пообіцяв посприяти вирішенню проблем електропостачання місцевої амбулаторії загальної практики і дитячого садка. Він пообіцяв через місяць знову приїхати в Жуляни і перевірити виконання своїх доручень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230