Міністр освіти Дмитро Табачник нагадав бажаючим пройти зовнішнє незалежне тестування алгоритм дій, у разі, якщо вони не потрапили на іспит з поважних причин або хочуть подати апеляцію. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив у ході брифінгу після засідання уряду.

«Протягом 5 робочих днів, включаючи день тестування, необхідно подати заяву з проханням надати можливість скласти тести під час додаткової сесії ЗНО. До цієї заяви має бути додано документ, що підтверджує причину неявки на основне тестування», - сказав профільний міністр.

Цей документ може бути, зокрема, медичною довідкою, але вона повинна бути отримана не пізніше 11.00 дня здачі тестів. Також це можуть бути документи, що свідчать про смерть родичів.

Що стосується апеляції щодо результатів тестування, то правила її подачі розміщені на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти та на сайті профільного міністерства. Крім того, відповідні правила будуть вивішені в аудиторіях, в яких проводиться тестування.

Табачник порадив абітурієнтам не затягувати з подачею даних заяв. За його словами, це краще зробити в день основного тестування.

Як раніше повідомляв ForUm, у разі позитивного рішення комісії абітурієнт зможе пройти ЗНО під час додаткової сесії в період з 1 по 4 липня.

Нагадаємо, раніше в Українському центрі оцінювання якості освіти запевнили, що зовнішнє незалежне оцінювання 2013 р. для майбутніх абітурієнтів відбудеться своєчасно, за певним графіком:

3 червня - тестування з хімії;

5, 6 червня - української мови та літератури;

8 червня - іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської);

10 червня - російської мови;

12, 13 червня - математики;

15 червня - географії;

17 червня - всесвітньої історії;

19, 20 червня - історії України;

22 червня - фізики;

25 червня - біології;

27 червня - світової літератури.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261