Зняття обмежень на поставки української курятини і яловичини на ринок Росії та країн Митного союзу свідчить про прогрес в усуненні торгових бар'єрів у торгівлі. Найближчим часом також будуть зняті питання з поставками на територію РФ і МС труб, карамелі та інших важливих для України товарних позицій. Про це заявив Валерій Мунтіян, урядовий уповноважений з питань співробітництва з Російською Федерацією, державами-учасницями СНД, Євразійського економічного співтовариства та іншими регіональними об'єднаннями.

«Буквально нещодавно було проведено спільне засідання українсько-російської підкомісії з торговельно-економічних питань, також провели комісію на рівні міністрів економічного розвитку, комісії з інвестицій та захисту прав інвесторів, і це показало, що в принципі, вживаються заходи для того, щоб прибрати всі бар'єри і у жодному разі не допустити торгівельної війни. Я хочу сказати, що експерти Російської Федерації та експерти з української сторони знайшли компроміс і знайшли взаєморозуміння. І те, що в короткі терміни вдалося вирішити питання із забороною експорту до країн МС яловичини і м'яса птиці наших підприємств, вже свідчить про те, що знімаються заборони і робиться все можливе, щоб забезпечити постачання якісної продукції на ринки ТС», - заявив Мунтіян.

Він зазначив, що російський ринок є одним з найбільших для України, він становить близько 30% товарообігу. У той же час в першому кварталі поточного року було зафіксовано зниження товарообігу між Україною і РФ. За словами Мунтіяна, зараз на вищому рівні, на рівні Президента України і на рівні уряду вживаються заходи для того, щоб відновити обсяги товарообігу.

«Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов буквально тиждень тому провів зустріч з міністром торгівлі Євразійської економічної комісії Андрієм Слєпньовим, де підняв всі проблемні питання взаємної торгівлі. Слєпньов сказав, що найближчим часом вони будуть розглянуті. Це стосується доступу українських труб середнього та малого діаметру на територію МС, інших питань, зокрема, поставок карамельної продукції та багатьох інших, які дуже важливі для нас», - розповів урядовий уповноважений.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151