У Польщі протестують проти нового художнього фільму про загибель президента Леха Качиньського, пише The New York Times.

Йдеться про стрічку «Смоленськ» режисера Антоні Краузе, вихід якої в прокат запланований на 2014 рік.

Проект викликав бурхливу дискусію в польському суспільстві, зокрема серед діячів культури. Так, деякі провідні актори країни відмовилися зніматися в картині, а міністр культури Польщі Богдан Здроєвський заявив, що створювати кіно про цю авіакатастрофу ще занадто рано.

73-річний Краузе заявив, що його погляди не збігаються з офіційною точкою зору на події. «Мені здається, що я повинен зняти цей фільм, навіть якщо вийде так, що я буду один проти всіх. Я маю намір показати правду», - сказав режисер.

Головним героєм «Смоленська» є журналіст, який займається розслідуваннями. Він з'ясує, що від суспільства приховали важливу інформацію, і все насправді було не так.

Інформація про те, що Краузе має намір зняти фільм про авіакатастрофу під Смоленськом, з'явилася на початку цього року. Зйомки планується проводити в Польщі, США та Грузії.

Нагадаємо, президентський Ту-154 розбився 10 квітня 2010 року під час заходу на посадку. Внаслідок аварії загинули 96 осіб: вісім членів екіпажу та 88 пасажирів, у тому числі президент Лех Качиньський.

За матеріалами: «Газета.ру»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173