Перші водійські посвідчення, видані засобами Єдиного державного демографічного реєстру з можливістю оснащення електронним носієм, отримають кияни, а вже через місяць їх можна буде оформити в усіх 269 реєстраційно-екзаменаційних підрозділах Державтоінспекції.

Про це заявив начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем департаменту ДАІ Сергій Будник, повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України.
За словами Будника, централізоване виготовлення водійських посвідчень з присвоєнням номера Єдиного державного демографічного реєстру вводиться згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2013 №185.

 
На сьогодні 150 таких посвідчень вже направлені на виготовлення і найближчим часом будуть видані громадянам.

За бажанням водійське посвідчення можна буде також замовити з безконтактним електронним носієм, на якому за заявою громадянина буде зберігатися інформація про місце проживання, податковий номер, а також біометричні дані.

Вартість централізовано виготовленого національного посвідчення водія з імплантованим чипом складає 247,8 грн.

Як підкреслюють у ДАІ, заміна існуючих водійських посвідчень на ті, які видаються засобами Єдиного державного демографічного реєстру або з електронним носієм, не обов'язкова. Видані до цього посвідчення є діючими. Однак до 1 січня 2014 року треба замінити водійські посвідчення часів СРСР.

Нагадаємо, 1 квітня 2013 р. набула чинності постанова Кабінету Міністрів №185, якою визначено терміни дії посвідчення водія. Заміна посвідчення водія радянського зразка обійдеться громадянам України в 200 грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1229