Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що Україна вже три роки вимагає переглянути газові контракти з Росією. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

«Опозиційні політики, які несуть відповідальність за підписання з Росією вкрай невигідного для України газового контракту, поширюють абсолютно брехливу інформацію, що нібито влада навіть не збиралася розірвати цю кабальну угоду. Більше того, ці політичні сили ініціюють позов проти Кабміну щодо нібито бездіяльності уряду в цьому питанні», - заявив прем'єр.

Азаров підкреслив, що всі три роки Україна вимагала переглянути газові контракти. За його словами, розірвати контракт можна тільки шляхом переговорів. «А оплачувати судові витрати за спробу розірвати контракт - це означало б завдати чергового удару по українським громадянам», - підсумував він.

При цьому Азаров закликав громадян України довіряти тільки офіційній інформації уряду. «За всю інформацію ми несемо персональну відповідальність. На відміну від того, що розміщується на сторінках деяких газет», - зазначив він.

«Шодня громадян лякають «таємними і зловмисними планами влади». То наче тарифи збираються підвищувати, то зарплати бюджетникам зменшувати. Остання страшилка, що нібито збираються підвищувати акцизи на автомобільне паливо», - обурився прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, президент Російського газового товариства Валерій Язєв не виключає поступок Україні щодо ціни на російський газ у разі «можливості втрати контракту».

Україна планує у 2013 році імпортувати 27,3 млрд куб. м природного газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

279