На Міжнародну космічну станцію прибули троє нових членів екіпажу. Космічний корабель «Союз» із Федором Юрчихіним, Карен Ніберг та Лукою Пармітано на борту стартував з космодрому «Байконур» у середу, 29 травня.

Їх політ на орбітальну станцію тривав шість годин. Сьогодні «Союз» використовує нову технологію польоту, яка значно скорочує час подорожі. Раніше шлях до орбітальної станції займав два дні.

Команду з трьох новоприбулих, яка називається «Експедиція 36», вітали троє присутніх на МКС космонавтів - росіяни Павло Виноградов і Олександр Місуркін, а також американець Кріс Кессіді, повідомляє «ВВС».

Грузин Юрчихін і американка Ніберг раніше вже бували в космосі, для італійського космонавта цей політ став першим. «Я мріяв зробити це. Бути астронавтом - означає виходити в космос. Для мене це одне і те ж», - розповів італієць.

Пармітано планує додати італійський присмак до свого перебування на орбіті.

Італійські кухарі приготували спеціально для нього низку італійських страв, які можна їсти в космосі, зокрема лазанью і різотто. Їх доставлять на Міжнародну космічну станцію в найближчі тижні європейським вантажним судном «Альберт Ейнштейн».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184