КП «Київпастранс» завершив збірку першого трисекційного трамвая «Каштан» і доставив його з експериментального цеху в депо ім. Шевченка, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Після успішних тестових випробувань «Каштан» запустять на Борщагівську швидкісну лінію по маршруту №3.

«Нові трамваї «Київпастранс» - це оптимальний варіант поєднання комфорту, нових технологій і вартості, яка нас повністю задовольняє. Завдяки реалізації цього проекту ми не тільки економимо значні кошти, а й створюємо нові робочі місця, а в результаті отримуємо якісний продукт. Надалі ми будемо продовжувати збирати нові трамваї, проте, якщо говорити про перспективу розвитку цього напряму, то треба виходити на партнерські відносини з відомими виробниками трамвайних вагонів, де є своя наукова і технічна база, які працюють за сучасними технологіями», - зазначив голова КМДА Олександр Попов.

Так, у нового трамвая 40% підлоги мають низький рівень, передбачені висувні пандуси для колясок і спеціальне місце, куди можна прикріпити інвалідне крісло.

У вагонах встановлена ​​система кондиціонування, а для поліпшення умов роботи для водія передбачено окремий кондиціонер.

Також була розроблена спеціальна панель управління трамваєм. Встановлена ​​і нова гальмівна система, що дозволяє плавно рухатися і зупинятися фактично без застосування механічних гальм, що продовжує термін експлуатації вагона, а також на 40% економить електроенергію в порівнянні зі звичайними трамвайними вагонами.

Крім того, «Каштан» оснащений системою відеоспостереження та інформаційним обладнанням - моніторами і звуковими оповіщеннями про зупинку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140