Європейський Союз готовий надавати східним партнерам інструменти, які можуть задовольнити їхні амбіції. Про це заявив комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле 28 травня на сесії Парламентської асамблеї Євро-НЕСТ (ЄС - країни «Східного партнерства»).

«Вільнюський саміт («Східного партнерства». - Ред.) - це також питання диференціації. Дозвольте мені підкреслити, що «Східне партнерство» - не прямий жакет, воно не пропонує партнерам одні і ті ж шляхи, програми, або той же рівень амбіцій. Ми пропонуємо кілька інструментів, програм і політик для забезпечення цих амбіцій», - сказав комісар, повідомляє «УНІАН».

Як раніше повідомляв ForUm, міністр закордонних справ України Леонід Кожара переконаний, що українська влада зможе виконати умови для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді цього року, і сподівається, що ЄС прийме «політичне рішення» про підписання даного документа. ЄС на саміті в кінці листопада сподівається також парафувати такі ж угоди з Молдовою, Грузією та Вірменією.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233