Лівійський суд винесе рішення у справі відносно українців, підозрюваних у військових діях на боці Муаммара Каддафі, сьогодні. Такий прогноз на брифінгу зробив заступник директора департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич.

«МЗС України очікує рішення лівійського суду щодо наших громадян. Як відомо, рішення суду перенесено через ускладнення ситуації з безпекою в регіоні з 8 травня на 29 травня. МЗС України продовжує контролювати ситуацію, у разі зміни дати засідання суду, така інформація буде повідомлена» - заявив він.

За його словами, 6 травня українцям були передані продукти харчування, ліки і предмети першої необхідності. «Умови утримання українців нормальні», - додав Зварич.

Нагадаємо, 27 серпня 2011 р. лівійським повстанським батальйоном «Какаа» були затримані громадяни Білорусі, України та Росії. Всій групі пред'явлено звинувачення у відновленні військової техніки, яка використовувалася режимом Каддафі для «знищення лівійського народу».

4 червня Військовий суд Тріполі засудив 19 громадян України до 10 років ув'язнення за пособництво режиму екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі. Крім того, один громадянин РФ (одесит з російським громадянством Олександр Шадра) отримав довічне ув'язнення, ще один росіянин і троє білорусів отримали по 10 років в'язниці.

20 червня захист українців, засуджених лівійським судом до 10 років ув'язнення за пособництво режиму екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі, подав апеляцію на це рішення суду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286