Відділ Мінфіну Греції з розслідування економічних злочинів (SDOE) перевіряє роботу підприємств туристичної галузі по всій країні. Хоча перевірки почалися після НП з російським хлопчиком у готелі на Криті, у спецслужбі заявили, що перевірки є плановими.

«SDOE проводить профілактичні та періодичні перевірки всієї економічної діяльності по всій країні для підтвердження правильності виконання податкового та митного законодавства. У рамках цього контролю, метою якого є створення атмосфери попередження, недопущення порушень з боку підприємств та захист споживачів, служби SDOE у туристичний сезон 2012 року проводили перевірки, особливо на великих туристичних об'єктах», - повідомили РІА «Новости» в спецслужбі грецького міністерства фінансів.

Подібні перевірки проводяться і в цьому році. «SDOE на літній сезон цього року планує цільові перевірки в компаніях всіх форм і розмірів у районах розвиненої туристичної діяльності, таких, як острови і пляжі на материковій частині країни, де працюють великі туристичні компанії та інші підприємства туристичної галузі», - повідомила служба фінансового контролю.

У службі уточнили, що боротьбою з нелегальним наймом на роботу займається інспекція праці.

Після нападу 20-річного голландця, який працював аніматором готелю на Криті, на 11-річного російського хлопчика з'ясувалося, що на роботу голландець був прийнятий без медичних довідок. За твердженням матері аніматора, він страждає аутизмом і визнаний недієздатним. Суд на Криті заарештував голландця, який завдав більше 20 ножових поранень хлопчикові, і призначив йому психіатричну експертизу.

У готелі Laguna Resort And Spa мережі Mitsis Hotels, де сталася ця НП, подію не коментують. Профспілки службовців готелів та ресторанів заявляли, що деяким співробітникам готельної мережі не заплатили зарплату з минулого року. Аніматор, якого звинуватили у замаху на вбивство, в готель «Лагуна» влаштувався всього за чотири дні до події - 10 травня. Причому, як з'ясувалося на судовому розгляді, до цього він тиждень працював в іншому готелі цієї ж мережі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211