Казахстан стане рівноправним партнером українсько-російського космічного проекту «Дніпро». Про це на брифінгу в Астані повідомив посол України в Казахстані Олег Дьомін.

«На сьогоднішній день вирішилося питання про рівноправну участь Казахстану в такому проекті як «Дніпро», - зазначив він.

Посол висловив надію, що після включення Казахстану цей проект буде розвиватися активніше.

Також він сказав, що вирішено питання використання Казахстаном спільно української ракети «Зеніт» при реалізації проекту «Байтарек». Дьомін зазначив, що Україна і Казахстан розвиватимуть співробітництво за різними напрямами космічної та авіаційної галузей, повідомляє «УНІАН».

За словами Дьоміна, Україна підтримує прагнення Казахстану щодо подальшого розвитку космодрому «Байконур» і перетворення його в міжнародну космічну гавань.

«Наша співпраця щодо цих проектів дуже важлива і має галузеутворюючу можливість. Що я маю на увазі: Казахстан хоче розвивати свою космічну промисловість, і зараз будується завод з виробництва супутників спільно з Францією. Але вони хочуть, щоб це було комплексно, і в перспективі Казахстан мріє і про створення авіаційної галузі», - сказав посол, зазначивши, що Україна має значний досвід і науковий потенціал у цьому питанні, яким може поділитися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178