Є всі документи, які підтверджують, що на територію України заїхали саме каштани «Бріоті». Про це повідомив власник компанії «Професійний садівник», яка виграла тендер на посадку каштанів на Хрещатику, Володимир Кравець після засідання постійної комісії Київради з питань екологічної політики.

«Сьогодні є всі офіційні підтвердження сертифіката, всі документи, які вони представили, в тому числі, що згідно з договорами поставки на територію України заїхали каштани «Бріоті», - зазначив Кравець, повідомляє «РБК-Україна».

За його словами, в компанії «Професійний садівник» були переконані, що посадили саме каштани «Бріоті», поки не з'явилося біле цвітіння. Тоді компанія направила італійській фірмі Vivai Sundro Bruschi у м. Пістоя лист, в якому просила пояснити, чому каштани цвітуть не червоним, а білим кольором, і чому в Україну доставили не ті дерева. Однак, за словами Кравця, відповіді від італійців так і не отримали. Після того як «каштановий скандал» розгорівся на повну силу, українська сторона направила у м. Пістоя своїх представників, для того щоб вони зустрілися з власником розсадника.

«Сьогодні наші представники з офіційними претензіями, офіційним перекладом, офіційним висновком поїхали туди і передали всі ці листи власникові цього розсадника. Чекаємо відповіді», - зазначив Кравець.

Він заявив, що компанія виграла тендер для посадки на Хрещатику каштанів (200 дерев з бюджетних кошти, решту за рахунок спонсорів). При цьому каштани спонсорів і каштани за бюджетні кошти закуповувалися окремо і зберігалися окремо, однак закуповувалися у однієї фірми Vivai Sundro Bruschi. І ті, й інші в результаті опинилися звичайними кінськими каштанами.

Крім того, Кравець зазначив, що під час транспортування упаковка каштанів пошкоджена не була, всі пломби залишилися недоторканими.

Він заперечує свою провину і навіть не розглядає питання повернення авансу в 1,5 млрд грн, який компанії вже заплатили. Вся сума тендеру становить 2 млн 962 тис. У той же час Кравець вважає, що італійська сторона після визнання своєї провини повинна поміняти каштани.

«Вони повинні поміняти каштани. Вони повинні визнати свою провину», - зазначив він.

У крайньому випадку Кравець розглядає можливість їхати до Італії і звертатися в поліцію.

Як повідомляв ForUm, 17 травня прокуратурою Києва було розпочато перевірку з приводу закупівлі столичними чиновниками каштанів сорту «Бріоті».

Прокуратура встановила факти розтрати та привласнення бюджетних коштів на суму майже 1 млн грн при закупівлі каштанів сорту «Бріоті» столичними чиновниками.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов доручив відсторонити від займаної посади директора «Зеленбуду» Шевченківського району Олександра Цимбалюка за скандал з купівлею каштанів сорту «Бріоті».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225