Сирійські повстанці записали відеозвернення, в якому пообіцяли помститися радикальному шиїтському угрупованню «Хезболла» та його лідерам за втручання у справи своєї країни.

Така реакція викликана інформацією про те, що операцією ліванських бойовиків у сирійському місті Кусейр нібито керує відомий польовий командир «Хезболли» Мустафа Бадруддін.

Повстанці пригрозили вбити сім'ю військового, а потім і його самого. Крім того, розлючені сирійці пообіцяли лідеру «Хезболли» Хасану Насраллі повернути йому бойовиків «порубаними на шматки».

«Ми обіцяємо великому народу Сирії, що наші операції не будуть обмежені лише захистом Батьківщини від агресорів. Ми доберемося до них на їхній власній території в Лівані», - зазначено у відеозверненні.

Як повідомлялося раніше, 26 травня в районі ліванської столиці Бейрута, що знаходиться під контролем радикального руху «Хезболла», вибухнули дві ракети, імовірно реактивного комплексу «Град». У результаті постраждали три або чотири людини, пише «Lenta.ru».

Ракетна атака була здійснена незабаром після суботньої промови лідера «Хезболли» Хасана Насралли, в якій той заявив, що бойовики його організації продовжать боротися в Сирії проти повстанців на боці президента Башара Асада до переможного кінця.

Після цього генеральний секретар Ліги арабських держав (ЛАД) Набіль аль-Арабі закликав бійців ліванського шиїтського радикального руху «Хезболла» припинити бій на стороні сирійських урядових військ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185