Міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявляє про незворотність стратегічного курсу України на європейську інтеграцію. Про це він сказав сьогодні, 28 травня, в ході зустрічі з представниками фінських ділових кіл на чолі з Генеральним директором Центральної спілки ділового життя Юрі Гакамієсом, що відбулася в рамках офіційного візиту до Фінляндської Республіки, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

У цьому контексті міністр зазначив, що забезпечення підписання між Україною та ЄС у листопаді Угоди про асоціацію, яка передбачає створення зони вільної торгівлі (ЗВТ), є спільним завданням для України і для наших партнерів з країн - членів ЄС.

У свою чергу представники фінського бізнесу висловили беззастережну підтримку укладення Угоди і створення ЗВТ, зазначивши безпрецедентність відповідних домовленостей між Україною та ЄС.

Також міністр поінформував про хід структурних реформ, спрямованих на закріплення в Україні сприятливого інвестиційного та ділового клімату.

У рамках відкритої дискусії обговорювалися актуальні питання ведення бізнесу в Україні, зокрема в контексті податкової, митної, судової реформ.

За результатами обговорення фінляндська сторона відмітила послідовність дій українського керівництва у вирішенні проблемних питань іноземних інвесторів. Було також висловлено задоволення зусиллями урядів обох країн, спрямованими на поглиблення відносин між Україною та Фінляндією у торговельно-економічній та інвестиційній сферах.

Підсумовуючи дискусію, Кожара відмітив відкритість української влади для конструктивного діалогу з діловими колами.

Як повідомляв ForUm, у прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики кажуть, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє відчутний прогрес у вирішенні визначених Європейським союзом проблем.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211