Міністр соціальної політики Наталія Королевська вимагає розробити нові норми харчування дітей у літніх таборах. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, вона заявила в ході селекторної наради з оздоровлення дітей влітку 2013 року.

«100 грамів соку передбачено для дитини на добу, 100 грамів фруктів. Це як, півсклянки соку дитині дати? Останні сім років ці норми не переглядалися», - зазначила вона.

У зв'язку з цим міністр доручила координаційному центру із забезпечення дітей літнім відпочинком терміново переглянути норми харчування у таборах.

«Друга проблема, яка є, це охорона. Я прошу представників МВС чітко відпрацювати з Мінсоцполітики і з кожною областю забезпечення охорони дитячих таборів», - підкреслила міністр.

Також, за її словами, досі не врегульовано питання щодо забезпечення дитячих таборів медичним персоналом.

Крім того, міністр зажадала відкрити дитячі табори по всій Україні у строк, тобто в червні. «Я не розумію області, де табори будуть відкривати в липні. Це для галочки - відкрили табір і відзвітували. Також не розумію, чому у нас скоротилася кількість дитячих літніх таборів на 15% у Херсонській області та на 82% - у Луганській», - сказала вона.

Міністр нагадала, що цього року планується забезпечити літнім відпочинком та оздоровленням 3 млн школярів. Вона звернула увагу, що в кожному регіоні не менше 70% дітей повинні побувати в дитячих літніх таборах та оздоровитися не менше - 40%.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

304