У Генеральній прокуратурі України заявляють, що на сьогоднішній день існує можливість відправки екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на лікування до Німеччини.

«Немає яких-небудь законів, які б категорично таку можливість виключали, але це не таке просте питання, як вам здається. Для лікування її в Німеччині потрібні взаємні політичні міждержавні рішення. Але така можливість точно є», - повідомив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в інтерв'ю виданню «Форбс».

Відповідаючи на запитання про те, чи ведуться переговори з приводу лікування Тимошенко за кордоном, Кузьмін відповів: «Я ж прокурор, моя справа не вести переговори, а розслідувати злочини».

Крім того, він допустив, що Президент Віктор Янукович може помилувати екс-прем'єра, однак мають завершитися всі судові розгляди її справ.

«Так, може. І Президент у своєму виступі прямо заявив: для помилування засудженої Тимошенко необхідно спочатку закінчити розслідування і судовий розгляд всіх кримінальних справ відносно неї», - підкреслив Кузьмін.

«А значить - звільнення засудженої Тимошенко можливе, але це виключне право Президента, й умовою для помилування є закінчення всіх судових процедур», - зазначив перший заступник генпрокурора.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров'ям ще під час її перебування в Київському СІЗО і вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Тимошенко не довіряє українським лікарям. 9 травня 2012 р. Тимошенко перевели з колонії в ЦКЛ №5. Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки «Шаріте».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237