Чилі та Аргентина розпорядилися евакуювати близько 3000 чоловік, що проживають неподалік вулкана Копауе поблизу південної частини кордону між країнами. Про це повідомляє «ВВС».

Згідно з повідомленням, уряди обох держав оголосили тривогу і заявили про надзвичайну ситуацію, підкреслюючи, що виверження вулкана може початися в будь-який момент.

Поки що 2965-метровий вулкан в Андах вивергав тільки газ, у регіоні зареєстровані слабкі поштовхи.

«Червону» тривогу (тривога високого рівня. - Ред.) оголосили після спостереження за вулканом, який показав підвищення сейсмічної активності», - заявив на прес-конференції міністр внутрішніх справ Чилі Андрес Чадвик. «Є ризик того, що він почне вивергатися», - додав він.

Міністерство надзвичайних ситуацій Чилі повідомляє, що евакуація буде стосуватися 460 сімей, що проживають в межах 25 кілометрів навколо Копауе. Відомство попереджає, що евакуація триватиме близько 48 годин, однак може бути затримка через рясні зливи в регіоні.

У свою чергу, Аргентина спочатку оголосила «жовту тривогу», а потім перекваліфікувала її на сполох вищого рівня. Країна вже оголосила евакуацію близько 600 осіб із міста Кавіауе в сусіднє місто Лонкопуе.

У грудні минулого року влада Чилі оголосила «червону тривогу» після того, як з Копауе почав вивергатися газ і попіл, дим піднімався на 1,5 кілометра вгору.

Жителів регіону тимчасово евакуювали, авіакомпанії, рейси яких пролягають над південними Андами, попередили про можливу небезпеку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

865