З початку року податкова міліція м. Києва виявила 418 кримінальних правопорушень, викрила 10 конвертаційних центрів.

Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, в.о. першого заступника голови Головного управління Міндоходів у м. Києві, начальник слідчого управління фінансових розслідувань Ігор Усик заявив на круглому столі, і додав, що при цьому з тіньового обороту до бюджету повернуто близько 100 млн грн.

За словами фахівця, на особливому контролі новоствореного єдиного міністерства - боротьба з контрабандою, яка знижує конкурентоспроможність легального бізнесу. «При проведенні заходів, спрямованих на виявлення і припинення порушень митних правил, у січні-квітня 2013 року порушено 377 справ про порушення митних правил, загальна вартість предметів правопорушення склала майже 27 млн ​​грн. Наша мета - зробити контрабанду та інші економічні злочини економічно невигідними, нерентабельними, і тим самим стимулювати бізнес до легальної роботи», - сказав чиновник.

Він уточнив, що загальний економічний ефект для держави від правоохоронної діяльності столичної митниці за січень-квітень-2013 р. складе 3,2 млн грн, що на 1,9 млн грн, або майже в 2,5 рази більше порівняно з відповідним періодом 2012 року.

Усик підкреслив, що головним інструментом профілактики корупційних проявів залишається модернізований проект Міндоходів під назвою «Пульс», на пряму телефонну лінію якого з початку року вже надійшло 342 звернення від мешканців столиці. «Число таких звернень постійно зростає: якщо у січні їх було 77, то у квітні - вже 99. З початку березня «Пульс» почав приймати звернення не тільки з податкових, але й митних питань. 99% звернень розглядається протягом доби і вирішується по суті згідно з чинним законодавством, і тільки 1% вимагає додаткового опрацювання», - зазначив фахівець.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177