Пріоритети роботи Міністерства доходів і зборів - це наповнення держбюджету, якісне обслуговування платників із застосуванням новітніх технологій, спрощення документообігу, мінімум часових витрат бізнесу на спілкування з державою.

Про це в.о. начальника Головного управління Міндоходів у м. Києві Ірина Носачова заявила під час круглого столу, передає кореспондент ForUm'у.

За словами чиновника, створення об'єднаного Міністерства дає бізнесу низку істотних переваг: спрощення отримання адміністративних послуг, підвищення якості та комплексність податкового та митного сервісів, скорочення часу обслуговування в держорганах, зниження їх бюрократизації, забезпечення максимальної конфіденційності платників податків.

Що стосується передачі Міністерству функцій адміністрування єдиного соціального внеску (ЄСВ), продовжила топ-менеджер, то це цілком логічний крок, що відповідає інтересам бізнесу. «З іншого боку, це велика відповідальність, адже надходження ЄСВ у Києві за 4 міс. 2013 р. складе 11,3 млрд грн, що майже дорівнює надходженням від столичних платників до зведеного бюджету. Крім того, очікуване число платників ЄСВ у столиці становить понад 200 тис.», - зазначила вона.

І додала, що зберігається тенденція зменшення кількості планових перевірок юридичних осіб: так, у 2013 р. проведена 281 планова перевірка, що на 16,5% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року. «Продовжується і скорочення планових перевірок фізосіб-підприємців. Сумлінні платники взагалі не будуть планово перевірятись», - запевнила податківець.

За її інформацією, створення єдиного відомства ніяк не вплине на обслуговування платників податків, не створить незручностей та перешкод для надання адмінпослуг. «Всі послуги будуть своєчасно і якісно надаватися платникам у центрах обслуговування, адреси та режим роботи яких також не змінилися», - уточнила Носачова.

Вона також повідомила, що з початку року в Києві до бюджетів усіх рівнів надійшло 12,421 млрд грн, що на 29,5% перевищує відповідний показник минулого року. Митні надходження за цей же період склали 7,292 млрд грн, тобто в цілому до скарбниці надійшло 19,713 млрд грн.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177