Розгорається скандал навколо столичної мережі ресторанів «Варенична Катюша», власників яких звинувачують у незаконному використанні авторських прав на торговельну марку.

За інформацією ЗМІ, слідчими органами було порушено кримінальну справу за фактом незаконного використання чужого фірмового стилю мережею ресторанів «Варенична Катюша». Спочатку ці заклади були відкриті під франшизою інший торгової марки - «Варенична Перемога». При цьому законні власники торгової марки «Варенична Перемога» ТОВ «Стародавній Херсонес» згоди на відкриття цих закладів не давали.

У той же час фактичні продавці франшизи Марія Адоніна і Максим Храмов ніколи не були власниками цієї торгової марки і не мали права продавати права на її використання третім особам, пише «Главком».

Незаконність використання закладами чужого фірмового стилю також підтвердила експертиза Науково-дослідного інституту Інтелектуальної Власності.

Після відкриття кримінальної справи 6 опальних ресторанів змінили вивіску «Варенична Перемога» на «Варенична Катюша». Новий торговий знак «Варенична Катюша» Марія Адоніна почала реєструвати на своє ім'я.

Нагадаємо, що це найбільший франчайзинговий скандал за час незалежності України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184