Ф'ючерс «гривня-долар» незабаром з'явиться на Московській біржі. Даний інструмент істотно спростить розрахунки між українськими та російськими підприємствами. За попередніми оцінками, обсяг торгів ф'ючерсом «гривня-долар» може скласти $5-10 млн на день. Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу «БТБ» повідомив Роман Сульжик, керуючий директор біржі з термінового ринку.

«Робоча дата зараз 11 червня хоча, можливо, вона буде зрушена на тиждень-два», - уточнив Сульжик. «У Росії та України величезний товарообіг - десятки мільярдів доларів на рік, і ми бачимо дуже великий інтерес до такого ф'ючерсу як з боку російських корпорацій, так і фінансових компаній, які ведуть свій бізнес в Україні», - пояснив представник Московської біржі.

Організатори торгів прогнозують, що вже до кінця поточного року обсяги торгів складуть $5-10 млн на день. Терміни виконання ф'ючерсних контрактів складуть три, шість і дев'ять місяців. Гарантії виконання контрактів повністю бере на себе Московська біржа.

Зараз безпостачальний ф'ючерс «гривня-долар» (NDF) також існує на Лондонській біржі, його котирування відображають очікування закордонних біржових операторів щодо майбутнього курсу гривні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231