Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов назвав гармонізацію українських технічних регламентів з європейським законодавством одним із найважливіших завдань на сьогоднішній день. На цьому він акцентував увагу 27 травня у ході прес-конференції, яка проходила у прес-центрі Кабінету Міністрів.

«Для мене як для міністра це один із найбільш пріоритетних напрямів. Ми дуже сильно відстали в цьому. Важливо, що вже затверджено чіткий план щодо дуже інтенсивної розробки та впровадження цих технічних регламентів. Звичайно, буде опір, але за всіма напрямами - засоби пересування, вода, повітря, екологія - ми будемо приймати такі регламенти, які максимально наблизять нас до Євросоюзу. Більше того, ЄС виділив нам гроші і ми будемо залучати фахівців із ЄС, щоб ці регламенти були максимально швидко зроблені. Ми будемо посилювати роботу нашого Міністерства у цьому напрямі», - зазначив Прасолов.

За словами міністра, в Україні необхідно прийняти ще близько половини технічних регламентів, для того щоб наша країна могла з упевненістю заявити про їхню повну адаптацію до світових стандартів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213