Із 1 червня 2013 року на базі автобусного парку №6 КП «Київпастранс» буде впроваджено черговий етап пілотного проекту «Автоматизована система оплати проїзду», яким передбачається внесення змін у діючу систему оплати проїзду. Зокрема, кілька автобусів буде обладнано електронними компостерами з вбудованими приладами для можливості зчитування інформації з безконтактних електронних карт. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Згідно з повідомленням, це стосується рухомого складу групи автобусних маршрутів Деснянського, Оболонського і Подільського районів №№21, 73, 99, 101, 102. Таким чином, вводяться в обіг квитки нового зразка, виготовлені на спеціальному папері для можливості їх компостування електронними компостерами.

Як зазначають у КМДА, таким чином, з 1 червня 2013 року на зазначених автобусних маршрутах буде припинено реалізацію кондукторами і водіями квитків старого зразка. У той же час разом з новими квитками, які сприймаються електронними компостерами, протягом місяця будуть діяти квитки старого зразка та механічні компостери.


 
За даними міської влади, на інших трамвайних, тролейбусних та автобусних маршрутах звичайного режиму руху облаштування рухомого складу новою системою оплати проїзду буде здійснюватися поступово. При цьому квитки старого зразка та механічні компостери також будуть діяти протягом місяця з моменту оснащення рухомого складу електронними компостерами.

При бажанні квитки старого зразка пасажири можуть обміняти на квитки нового зразка у кіосках на зупинках громадського транспорту або у центральній касі Служби організації збору та обліку виручки за адресою: м.Київ, вул.Боженка, 127.

Як наголошується у повідомленні, після облаштування всього рухомого складу КП «Київпастранс» новою системою оплати проїзду пасажири зможуть оплачувати проїзд безконтактними електронними картками багаторазового використання, включаючи «картку киянина».

Нагадаємо, електронні компостери - це сучасні засоби для компостування квитка (на якому друкується дата і час компостування) з функцією перевірки «свій-чужий» і захистом від повторного використання.

Як повідомляв ForUm, раніше Київська міська державна адміністрація повідомляла про намір ввести безконтактні проїзні картки на всі види міського наземного транспорту до кінця 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255