Севастополь з метою недопущення зневоднення Чорнореченського водосховища почав закачувати по 72-кілометровому водоводу, що йде із Міжгірського водосховища, дніпровську воду. Про це на брифінгу повідомив перший заступник голови Севастопольської міської державної адміністрації Федір Рубанов.

«Ситуація, ви бачите, драматична з опадами. Чорноріченське водосховище міліє не по днях, а по годинах, тому без дніпровської води ми просто не обійдемося», - сказав він.

«Ми почали накачування води, і сподіваюся, що місто в літній час буде повною мірою забезпечене прісною водою, за всіма вимогами санітарних норм», - додав Рубанов.

На його думку, подавану зараз із Криму до Севастополя воду важко назвати дніпровською, повідомляє «УНІАН».

«Її навіть дніпровською не назвеш, це кримська вода, яка формується за рахунок кримських джерел. Потім вона надходить у Чорноріченське водосховище, змішується. Вона йде вже підготовленою, у нас вона теж буде готуватися відповідним чином, щоб відповідати санітарним нормам», - зазначив чиновник.

Рубанов також повідомив, що на сьогоднішній день обсяг запасів води у Чорноріченському водосховищі становить близько 20 млн куб м.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175