Технологічними приводами для поділу суспільства служать питання регіональної приналежності, мов і їхніх статусів, історії та інше, однак глибинний соціальний розкол лежить в іншій площині - у майновій поляризації. Так вважає політтехнолог, заступник директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Олексій Голобуцький.

«Всі сутички на ґрунті регіональних відмінностей, мовного питання, різночитань і ревізії історії - це вміла провокація і цілеспрямована технологія, яка використовується для штучного поділу цілком толерантного населення України, а також для перемикання його уваги з «запущених» проблем економіки на абстрактну гуманітарну дискусію. Досі політика «розділяй і володарюй» давала хороші результати, але, схоже, вона вичерпала себе, і вже зараз владі потрібен новий концепт технології та риторики», - сказав політтехнолог.

На думку Голобуцького, щоб уникнути подальшого зростання соціальної напруженості, влада повинна продемонструвати суспільству гнучку і лояльну соціальну політику, повідомляє «Comments.UA».

«Глибинний розкол суспільства йде по лінії майнової нерівності і усталеного дисбалансу. Поки ситуація не досягла критичних показників поляризації, Януковичу, щоб утримати свій базовий електорат, потрібно реанімувати програму у боротьбі з бідністю і взяти чіткий курс на реалізацію політики соціального захисту, спираючись на відповідні розробки Мінсоцполітики. Судячи з повідомлень у ЗМІ, глава відомства Наталія Королевська нещодавно затвердила 3-річний план діяльності Міністерства до кінця 2015 року, де серед першочергових ініціатив перебувають збільшення зарплати бюджетникам вже з травня і зростання пенсій «чорнобильцям». Саме подібними заходами адресної допомоги влада може спробувати задобрити свого виборця напередодні президентських виборів-2015», - зазначив експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262