У Києві за результатами перевірок заборонили експлуатацію шести атракціонів. Про це повідомляє прес-служба Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України (Держгірпромнагляд).

«За результатами перевірок заборонено експлуатацію шести атракціонів підвищеної небезпеки, а саме у Києві: ТРЦ «Тропікал парк» - «Жаба», «Сафарі»; парк «Позняки» - атракціон «Ламбада»; парк «Молодіжний» - «Ламбада»; парк «Деснянський» - «Fantastic jump- 4», а також у Бучі Київської області – атракціон «Мала ланцюгова карусель», - зазначили у прес-службі.

Перевірки проходили в період з 20 до 24 травня за дорученням Кабміну у Києві та Київській області, де експлуатуються 120 атракціонів (82 у столиці і 38 в області). На даний момент перевірено 56 атракціонів, із них 35 - підвищеної небезпеки.

У ході перевірок виявлено 58 порушень нормативно-правових актів щодо охорони праці.

«Характерними із них є: у паспортах атракціонів не вказані особи, відповідальні за безпечну експлуатацію; відсутність інструкцій з охорони праці; робочі місця операторів не оснащені кабінами, парасольками, навісами від сонця і атмосферних опадів, не розроблений план евакуації відвідувачів і обслуговуючого персоналу», - повідомили у Держгірпромнагляді.

За порушення нормативно-правових актів щодо охорони праці притягнуто до адміністративної відповідальності вісім осіб. Перевірки атракціонів тривають.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159