Міністр закордонних справ України Леонід Кожара попереджає Брюссель, що якщо Угода про асоціацію з Києвом не буде підписана, це означатиме серйозний геополітичний провал зовнішньої політики Європейського Союзу.

Таку думку глава зовнішньополітичного українського відомства висловив у понеділок у Брюсселі в ході засідання комітету з питань закордонних справ Європейського парламенту. «Провал підписання Угоди про асоціацію означатиме серйозний геополітичний провал зовнішньої політики Європейського Союзу. У мене у цьому немає жодного сумніву. Це також справить значний негативний ефект на інших східних партнерів. Не в інтересах ЄС грати у короткострокову політику в цих питаннях», - заявив Кожара.

Він також упевнений, що «буде неправильно думати, що, не підписуючи Угоду, ЄС зробить Україні урок». «Я не вірю, що такий крок зміцнить українську демократію та інституційні можливості. Угода про асоціацію - це питання стратегічного значення. Ми знаємо, що повинно бути зроблено, і це буде зроблено ... для українських людей, які заслуговують кращого майбутнього. Ми будемо рухатися вперед, і я вірю, що ми це будемо робити разом з Європейським парламентом», - підкреслив міністр, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Представник українського уряду також запевнив присутніх, що, незважаючи на «різне бачення внутрішнього порядку денного, опозиція і уряд єдині у розумінні важливості підписання Угоди у цьому році». «Ми інтенсифікували наші зусилля щодо виконання порядку денного, який був схвалений на саміті Україна-ЄС у лютому», - підкреслив Кожара.

Як повідомляв ForUm, у прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики йдеться, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє відчутний прогрес у вирішенні визначених Європейським союзом проблем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263