Україна і НАТО зацікавлені в активізації двостороннього політичного діалогу на всіх рівнях і у подальшому поглибленні практичної співпраці в оборонній та військовій сферах.

Про це йшлося сьогодні під час зустрічі міністра закордонних справ України Леоніда Кожари та генерального секретаря НАТО Андреса Фог Расмуссена у Брюсселі, повідомили у Департаменті інформаційної політики МЗС України.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, співрозмовники обговорили питання порядку денного двосторонніх відносин між Україною та Альянсом, а також актуальні міжнародні проблеми, зокрема, у контексті головування України в ОБСЄ.

У центрі уваги перебували питання розвитку конструктивного партнерства України з НАТО.

«Була підтверджена взаємна зацікавленість в активізації двостороннього політичного діалогу на всіх рівнях, в тому числі в рамках Комісії Україна-НАТО, а також у подальшому поглибленні практичної співпраці в оборонній та військовій сферах», - йдеться в повідомленні.

Генсекретар НАТО високо оцінив внесок України у підтримання міжнародного миру та безпеки і зазначив, що Україна є єдиною країною-партнером НАТО, яка задіяна в усіх операціях і місіях під егідою Альянсу. Кожара відзначив ефективність конструктивної допомоги НАТО у процесі реформування оборонного сектора України, зокрема, у сферах стандартизації та військової освіти.

Кожара підкреслив важливість розширення співпраці з НАТО у невійськових сферах, зокрема, у реалізації спільних проектів за програмою «Наука заради миру» та у рамках трастових фондів, передає «УНІАН».

Міністр поінформував співрозмовника про стан відносин України з ЄС у контексті підготовки до підписання Угоди про асоціацію. Расмуссен запевнив у налаштованості Альянсу продовжувати підтримувати зусилля України у проведенні внутрішніх реформ, зокрема, у рамках реалізації Річних національних програм співробітництва Україна-НАТО.

Окрему увагу у ході зустрічі було приділено розвитку процесів у рамках ОБСЄ у світлі головування України в цій Організації в 2013 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221