На сьогоднішній день міліція допитала вже понад 180 осіб, зокрема, правоохоронців, журналістів та інших присутніх на масових акціях 18 травня у справі про побиття працівників ЗМІ Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя. Про це заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров повідомив журналістам біля МВС.

За його словами, також у справі про побиття журналістів проведено понад 200 інших процесуальних дій.

«Ви знаєте про те, що одному із учасників було оголошено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 296 ч.2 Кримінального кодексу України, «хуліганські дії, вчинені групою осіб», і ст.171 - «перешкоджання професійній діяльності працівника засобів масової інформації». Особі, якій оголошено про підозру, судом обрано запобіжний захід у вигляді застави - близько 23 тис. грн », - сказав Татаров.

Крім того, він заявив, що серед іншого правоохоронці проводять аналіз відеозаписів подій 18 травня, які передані МВС від ЗМІ, і додав, що журналісти можуть продовжувати надавати подібні відеозаписи міліції, повідомляє «УНІАН».

«Є інформація, корисна для досудового розслідування», - додав Татаров, говорячи про проаналізовані відеозаписи.

Як раніше повідомляв ForUm, 18 травня журналістку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук і фотографа Влада Соделя побили невідомі молодики.

Виступаючи з трибуни Верховної Ради, міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявив, що особа людини, яка напала на журналістку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук 18 травня в Києві, встановлена ​​ і за фактом проведення розслідування слідчим на підставі отриманих доказів «умисне легке тілесне ушкодження» (ст.125 ч.1 КК) перекваліфіковано у «хуліганство» (ст.296 чт.2 КК).

22 травня суд випустив нападника на журналістів у день політичних мітингів у центрі Києва Вадима Тітушка під заставу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165