Кабінет Міністрів України поки обговорював питання підвищення акцизів на бензин. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

«Дискусія на цей рахунок продовжується на рівні міністрів і віце-прем'єра Олександра Вілкула. Остаточне рішення поки що не прийнято. Але якщо ми не знайдемо кошти, проблема з ремонтом доріг вирішуватися не буде», - сказав він.

За його словами, уряд розглядає п'ять варіантів фінансування ремонту автодоріг, і підвищення акцизів на бензин - один із них.

Прасолов також зазначив, що українські дороги розраховані на навантаження у шість тонн на вісь, тоді як сьогодні їздять фури загальним навантаженням у 60 тонн.

«Для такого транспорту потрібні сталеві рейки, а він їздить по наших автодорогах. У цьому зв'язку один із заходів щодо поліпшення стану дорожнього господарства полягає у збільшенні числа вагових пунктів для перевірки ваги автомашин», - вважає міністр.

Також він вимагає посилити штрафні санкції за перевантаження транспорту. «Зараз штрафи такі смішні, що не мають особливого ефекту. Їх необхідно посилювати», - підсумував Прасолов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

409