Урядовий уповноважений з питань співпраці з Росією та країнами Співдружності Незалежних Держав Валерій Мунтіян вважає, що основною метою візиту Президента Віктора Януковича до Росії, який відбувся 26 травня, було обговорення і вирішення питання падіння українсько-російського товарообігу.

«Я вважаю, що мета візиту - з торгово-економічних відносин з Росією. Це найбільший партнер. Чесно кажучи, за результатами 1-го кварталу у нас почали падати безпосередньо товарообіги. Це основна мета», - розповів Мунтіян.

Крім того, на його думку, під час візиту Президент України планував обговорити подальший розвиток співробітництва у рамках спільних проектів, а також передати затверджений Кабінетом Міністрів проект меморандуму про отримання Україною статусу спостерігача у Митному союзі Єдиного економічного простору (Росія, Білорусь, Казахстан), повідомляє «Українські новини».

Також, за словами урядового уповноваженого, під час візиту обговорювалися питання в енергетичній сфері.

При цьому на запитання, чи обговорювалося питання про створення консорціуму з управління українською газотранспортною системою, Мунтіян відмовився відповідати, додавши, що це були закриті переговори на рівні глав держав.

Мунтіян також допустив, що під час візиту могли обговорюватися питання євроінтеграції України.

Як раніше повідомляв ForUm, 26 травня Президент України Віктор Янукович і президент Росії Володимир Путін провели зустріч у Сочі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

355