Минулої зими київська влада переплатили за сіль для посипання доріг від 16 до 20 млн грн. Про це сьогодні на розширеному засіданні колегії Київської міської державної адміністрації за підсумками опалювального сезону повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

«Державний завод продає сіль через комерційні структури і приблизно на 280-290 грн дорожче одна тонна, ніж якби купувати через підприємство. Аргументує директор заводу це тим, що він може продавати тільки за рахунок передоплати. Те, що бюджетним кодексом передбачена оплата за фактом поставки, його не задовольняє. Це все ж державне підприємство. Ми підрахували, що приблизно 16-20 млн грн ми переплачуємо за сіль у цілому по Києву», - повідомив Голубченко, передає «РБК-Україна».

Він також заявив, що сподівається вплинути на ситуацію через Кабінет Міністрів України.

«Тому моє прохання, щоб ми звернулися з листом до Міністерства аграрної політики і продовольства, якому підпорядкований цей завод, а якщо це не допоможе, то до Кабінету Міністрів, з тим щоб зобов'язати, коли ми купуємо за бюджетні кошти для міста, доставляти нам сіль за ціною, яка складається на заводі, а не через дві комерційні структури, які нам пропонують закуповувати сіль. Більше того, сам завод навіть на тендер не виходив, тільки комерційні структури. На мій погляд, це ненормально для держави\», - заявив Голубченко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148