Потенціал зростання економіки України обмежений зовнішньою кон'юнктурою. Про це міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов заявив на прес-конференції, передає кореспондент ForUm'у.

Враховуючи це, Кабмін працює над створенням умов для стимулювання розвитку внутрішнього ринку, сказав міністр.

«Це ключова мета Програми активізації розвитку економіки на 2013-14 рр.., її реалізація повинна активізувати економічне зростання в країні. І хоча в І кварталі відносно січня-березня-2012 вітчизняний ВВП впав на 1,3%, в його динаміці вже намітилися позитивні зміни. Так, сезонно скоригований ВВП у І кварталі цього року відносно IV кварталу 2012 р. виріс на 0,5%», - зазначив міністр.

У ІІ півріччі прогнозується пожвавлення європейської економіки, продовжив він, а це позитивно позначиться і на Україні. «Ми прогнозуємо, що позитивні тенденції збережуться і посиляться під впливом Програми активізації, яка передбачає побудову сильної, прагматичної і в той же час відкритої економічної політики, націленої на активний захист національних інтересів, модернізацію базових галузей і прискорене зростання ВВП. Важливим завданням при цьому є запуск широкої модернізації промисловості, а пріоритетами - підтримка українського виробника та імпортозаміщення», - уточнив глава Мінекономрозвитку.

За його словами, ключовий принцип, закладений у Програму, полягає в максимально ефективному управлінні фінансовими ресурсами і повної прозорості прийняття управлінських рішень.

«Кабмін має намір перейти на нові принципи кредитування з використанням низки механізмів держпідтримки, включаючи пільгове кредитування. Сьогодні для розгляду банківськими установами підготовлені перші 65 інвестпроектів, у т.ч. проект створення потужностей з серійного випуску широкозахватних посівних комплексів і дискових борін на заводі «Червона зірка» (Кіровоград) вартістю 148,2 млн грн, заміна мартенів на електросталеплавильні печі на підприємстві «Донецьксталь» (Донецьк) кошторисом у 320 млн грн», - розповів Прасолов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176