У зв'язку з наближенням активного літнього туристичного сезону посольство Болгарії в Україні спростило видачу віз. Про це посол Болгарії Красимир Мінчев заявив в ексклюзивному коментарі ForUm'у.

За словами дипломата, за рішенням болгарського уряду громадянам України, Росії, Молдови та Білорусі, які в 2012 р. на законних підставах користувалися болгарської візою, можлива видача багаторазових туристичних віз терміном на 6 місяців або 1 рік.

При цьому вартість болгарської візи для громадян України становить 35 євро без будь-яких додаткових зборів незалежно від кількості в'їздів і терміну дії візи. Винятком є ​​ категорія громадян, візи для яких є безкоштовними на підставі Угоди між Євросоюзом і Україною про спрощення оформлення віз. Послуги з прийняття, опрацювання і транспортування документів на отримання візи у візові центри коштують 22 євро.

Посол додав, що українські туристичні фірми, акредитовані при посольстві в Києві та генеральному консульстві в Одесі, можуть подавати візові заяви тільки за наявності повного оплаченого пакету туристичних послуг. Без цього отримання віз неможливе.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255