Сьогодні мировий суддя дільниці №414 Останкінського району позбавив Вітаса водійських прав на півтора року. Співака визнали винним за ч.1 ст.12.26 КоАПРФ (відмова від медогляду).

Це сталося після того, як артист збив на ВВЦ велосипедистку. Інцидент обернувся двома кримінальними справами проти виконавця, якому тепер загрожує 10 років в'язниці.

Тим часом після ДТП стало відомо, що водійське посвідчення Грачову було видано в Україні. Втративши права за водіння в нетверезому вигляді в Росії, він отримав новий документ в Одесі. Зазначимо, що тоді російський суд заборонив співакові сідати за кермо протягом 23 місяців. У столичній поліції підкреслили: при позбавленні прав Грачова він не зможе керувати автомобілем у Росії за чинними українськими.

Нагадаємо, пригода за участю Вітаса сталася ввечері 10 травня. Перебуваючи за кермом автомобіля Infiniti, співак збив велосипедистку, після чого пригрозив їй муляжем пістолета і вчинив бійку з поліцейськими, передає «ИТАР-ТАСС».

Свідки заявляють, що музикант був п'яний у момент ДТП, проте Вітас пояснює свою неадекватну поведінку поганим самопочуттям. Потерпіла стверджує, що у поведінці артиста вбачалися ознаки наркотичного сп'яніння.

«Через відкриті двері я побачила водія, який лівою рукою тримав кермо, а правою направив на мене ствол пістолета. За зовнішніми ознаками зброя виглядала бойовою», - написала в заяві Ольга Холодова.

Тепер проти співака порушено дві кримінальні справи за статтями «Погроза вбивством або заподіянням тяжкої шкоди здоров'ю» і «Застосування насильства відносно представника влади».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198