Компанія Baker Tilly провела оцінку газотранспортної системи, але її результат буде озвучений після реформування НАК «Нафтогаз України». Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

«Цифра є. Закон приймемо і потім озвучимо», - сказав міністр.

Також він зазначив, що на сьогоднішній день передчасно говорити про можливість допуску якої-небудь компанії до управління українською газотранспортною системою.

«Уперше чую цю інформацію. У нас переговори ведуться, але щоб вже когось допустили... Це буде все публічно», - запевнив Ставицький, повідомляє «УНІАН».

Він також підкреслив, що поки рано говорити про частку ГТС, яка може бути передана в управління якоїсь компанії.

«Я думаю, що передчасно про це говорити. Ми цю ситуацію опрацьовуємо», - сказав Ставицький.

Зазначимо, що сьогодні в деяких ЗМІ з посиланням на джерело в українському Міністерстві енергетики та вугільної промисловості з'явилася інформація про те, що Україна готова допустити «Газпром» до участі в управлінні українською газотранспортною системою в обмін на зниження ціни на газ для країни.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді дозволити приватизацію державних підприємств, дочірніх підприємств Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», що здійснюють діяльність з транспортування газу магістральними трубопроводами та зберігання його у підземних сховищах, а також підприємств, установ, організацій, утворених внаслідок їх реорганізації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

380