Міністерство внутрішніх справ нагадує, що законодавчо в Україні встановлено, що освіта в школах і садках державної та комунальної власності безкоштовна. Про це йдеться в повідомленні відділу по зв'язках з громадськістю Управління МВС у Київській області.

«У навчальних закладах благодійними внесками можуть займатися виключно батьківські комітети. Ні директор або завідувачі, ні вчителі або вихователі ніякого відношення до цього не мають. Ніхто не повинен змушувати здавати кошти на утримання школи або дитячого садка. Всі внески - виключно за бажанням батьків», - підкреслили у відомстві. У міліції повідомили, що в кінці березня в Управління державної служби боротьби з економічними злочинами Київської області звернувся житель смт Глеваха Васильківського району. Чоловік повідомив правоохоронцям, що за влаштування в садок його дитини завідувачка дошкільним закладом вимагає 500 доларів.

Місцева міліція за даним фактом відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара), в рамках якого 60-річну завідувачку затримали на гарячому в службовому кабінеті. Під час огляду службового приміщення міліціонери вилучили зазначену помічену суму, отриману як хабар. Цього ж дня жінці було повідомлено про підозру.

За даним фактом розслідування проводить Васильківська прокуратура. Завідуючій загрожує від п'яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221