Головний тренер київського «Динамо» Олег Блохін заявив, що команда провалила сезон, не виконавши завдання зайняти друге місце в чемпіонаті України і потрапити в Лігу чемпіонів.

«Коли я очолив команду, завдання стояло - зайняти друге місце. Це завдання не виконано. Треба визнати, що сезон провалено. Але прийшовши в команду, ми намагалися за два місяці до зимової перерви визначити, хто з наявних гравців потрібен «Динамо», а хто - ні. Ми давали всім шанс. Провели збори. Після них фізичний стан команди покращився. В окремих матчах ми показували гідний футбол, в окремих - поступалися суперникам у тактичному плані і у виконавчій майстерності деяких футболістів», - цитує слова Блохіна офіційний сайт клубу.

За його словами, поки не вдалося створити єдиний колектив. «Є мозаїка з українців і іноземців, і поки вона не склалася в одне ціле. Треба над цим працювати», - сказав він.

Крім цього, як зазначив Блохін, є проблеми з психологічною стійкістю команди. «Весняна частина сезону показала, що у команди як і раніше не завжди спрацьовує мотивація. Особливо це стосується легіонерів: іноді, коли ти говориш через перекладача, не всі слова доходять. Хоча, деякі доходять і без перекладу. Але якщо серйозно, то в цьому є проблема. Зараз за рахунок однієї «фізики» не обіграти жодної команди. Так що в тренувальному процесі нам потрібно буде більше уваги приділяти награванню тактичних схем. Ми це відлагодити не встигали чисто фізично, оскільки вкладалися в сезон. Але, думаю, якби пройшли «Бордо» у Лізі Європи, то сезон закінчився б для нас по-іншому. А так поразка від французів трохи підломила команду - її психологічний стан після цього було не найкращим. Крім того, треба визнати, що до зими ми програли всім конкурентам - і «Шахтарю», і «Металісту», і «Дніпру». Якщо ти не поб'єш конкурентів, то важко претендувати на високе місце», - підкреслив наставник динамівців.

Блохін запевнив, що команда посилюватиметься. «Розмовляв зараз з Президентом. Чисто ділова розмова, головний підсумок якої: команда буде підсилюватися. Позиції вам не назву, але Президенту сказав все, що необхідно. Треба купувати саме тих, хто гідний гри в «Динамо». Інших мені не треба. У мене дуже багато українців - краще вже їм давати шанс, ніж купувати того, хто не відповідає рівню клубу. Купувати для кількості - це значить просто піднімати зарплатну відомість і створювати проблеми всередині команди», - заявив він.

«Розумію, що багато часу мені не дадуть - мова ж йде про київське «Динамо», тут тренерське крісло - це електричний стілець. Я розумію, де перебуваю. Проведемо аналіз, зрозуміємо, що відбувається. Поки можу сказати одне: ми не поступаємося обсягом роботи, що виконується на полі, швидкісною роботою. Але в плані виконавчої майстерності треба визнати, що це наше слабке місце. Ми з цього фактору знаходимося саме на середній позиції. Така реальність», - підсумував Блохін.

Нагадаємо, «Динамо» вперше в своїй історії зайняло 3-е місце в чемпіонаті України і не змогло завоювати путівку в Лігу чемпіонів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195