У п'ятницю, 24 травня, у Києві зі сцени концерт-холу «Фрідом» вітали тих, хто сумлінно платить податки і є найбільш соціально відповідальним. Про це повідомляє прес-служба Асоціації платників податків України.

Це підприємства - переможці Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків - 2012».
Цього року перемогли 64 українські підприємства. Їх нагородження відбувалося в 11 номінаціях за трьома категоріями: великі, середні та малі підприємства.

Серед тих, хто нагороджував, можна було побачити представників уряду, парламентаріїв, відомих публічних людей зі сфери культури, спорту і мас-медіа.

Організатор рейтингу - Асоціація платників податків України - запрошуючи до привітання високопоставлених осіб, сприяє тому, щоб сумлінні керівники українських компаній отримали визнання на державному рівні. Адже, як зазначили в Асоціації, головною метою рейтингу є посилення ролі та авторитету платників податків у житті країни.

«Сьогодні влада чує бізнес, з повагою ставиться до нього, публічно дякує за сумлінність і чесність перед своїми громадянами. Сумлінні платники податків - переможці рейтингу не тільки довели свою порядність, а й стали прикладом соціальної відповідальності для інших», - зазначила президент АППУ Валентина Арбузова.

Вітаючи переможців, народний депутат України Оксана Калетник зазначила, що соціальна відповідальність починається саме зі сплати податків. «Я з великою повагою ставлюся саме до суспільно-відповідального бізнесу, який хоче працювати легально і дійсно відроджувати культуру поваги до успіху, бізнесу, який добре розуміє прості слова, які колись сказала Маргарет Тетчер: «Якщо ти нічого не платиш своїй державі, то й вона тобі нічого не винна».
Всього в рейтингу взяли участь майже 2000 підприємств - платники податку на прибуток. Після регіонального етапу відбору за перемогу вже на всеукраїнському рівні змагався 351 учасник.

Нинішні переможці рейтингу за підсумками 2012 року сплатили до бюджету податків на суму близько 14 млрд грн. А кількість робочих місць, створених переможцями Всеукраїнського рейтингу, дорівнює 33 тисячам.

Найбільша конкуренція переважала в номінаціях «важка промисловість», «сфера торгівлі та послуг» і «сфера транспорту та зв'язку».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

380