«Марш рівності» в рамках «КиївПрайд-2013» планують провести 25 травня, але не в центрі Києва.

Про це повідомляє «УНІАН», посилаючись на Організаційний комітет міжнародного форуму-фестивалю ЛГБТ «КиївПрайд-2013».

У комітеті нагадали, що 23 травня Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення заборонити проведення 25 травня в центральній частині столиці будь-яких публічних акцій, не пов'язаних зі святкуванням Дня Києва. У зв'язку з цим оргкомітет прийняв рішення перенести місце проведення акції за межі центральної частини Києва і змінити формат акції на закритий.

«Ми розчаровані рішенням суду про заборону проведення публічних акцій на День Києва, в тому числі запланованого «Маршу рівності». Ми вважаємо, що правозахисна акція жодним чином не суперечить концепції святкування Дня міста, а обмеження прав громадян на свободу зібрань у цьому випадку є необґрунтованим і упередженим», - зазначають в оргкомітеті.

Планується, що в марші братимуть участь «провідні українські правозахисники, дружні до ЛГБТ громадянки і громадяни, солідарні з Україною депутатки і депутати Європейського парламенту, представниці та представники офіційних делегацій з Німеччини, Швеції та Норвегії».

Як стверджують організатори, «прайд готується і проходитиме за широкої підтримки української громадськості, а також низки дипломатичних представництв, серед яких посольства Великобританії, Нідерландів, Норвегії, США, Швеції. Партнером «КиївПрайд-2013» виступає Мюнхен».

Нагадаємо, суд задовольнив позовні вимоги столичної міської держадміністрації і заборонив проводити 25 травня в центрі міста будь-які заходи, які не передбачені офіційною програмою святкування Дня Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205