Кабінет Міністрів доручив Міністерству внутрішніх справ доопрацювати законопроект про легалізацію травматичної зброї. Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Дійсно, у Кабінеті Міністрів розглядався проект закону про дозвільну систему під час придбання зброї. Однак він був направлений на доопрацювання в МВС, і я думаю, що МВС врахує не тільки критику, що прозвучала на засіданні Кабінету Міністрів, але також і ту критику, яка зараз звучить у деяких ЗМІ, які трактують це як вже вирішену справу», - зазначив прем'єр.

Азаров підкреслив, що питання не вирішене і знаходиться в стадії розгляду.

«Безумовно, думка громадськості буде врахована Кабінетом Міністрів. Ще раз дивуюся такій «оперативності» деяких ЗМІ. Адже проект закону не підписаний прем'єр-міністром. Так хто може поширювати інформацію про те, що Кабінет Міністрів прийняв такий закон? У даному випадку це вже не інформація, а дезінформація», - підсумував глава уряду.

Нагадаємо, розроблений Міністерством внутрішніх справ законопроект пропонує надати право громадянам, що досягли 18-річного віку, купувати «пістолети і револьвери (пристрої) вітчизняного виробництва для відстрілу патронів з гумовими або аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та зазначені патрони».

Також норми документа передбачають, що відповідні дозволи видаватимуть уповноважені органи МВС і визначатимуть підстави для анулювання дозволів та відмови у їх видачі.

Як відомо, зараз на травматичну зброю формально мають право народні депутати, близькі родичі працівників суду, правоохоронних органів і самі правоохоронці, особи, які беруть участь у кримінальному судочинстві, громадяни, які беруть участь в охороні громадського порядку і державного кордону, держслужбовці та журналісти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

595