Отримання Україною статусу спостерігача при Митному союзі не відіб'ється на наміченому на листопад підписанні Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем'єр-міністр Микола Азаров.

Він нагадав, що питання про статус України як спостерігача в МС буде обговорюватися на зустрічі президентів, яка відбудеться 29 травня в місті Астана.

«Ми сподіваємося на позитивне вирішення цього питання. У разі позитивного вирішення президентів буде підписано відповідну угоду, і це ніяк не відіб'ється на наміченому на листопад підписанні Угоди про асоціацію з ЄС», - зазначив Азаров.

Нагадаємо, 5 квітня Президент Віктор Янукович заявив, що Україна розраховує отримати статус спостерігача в Митному союзі, потім приступити до розгляду низки документів щодо участі в роботі об'єднання.

25 лютого президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу підкреслив неможливість одночасного членства України в Митному союзі та підписання угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

372