На Десні поблизу Чернігова проходить пік весняної повені. Як повідомили в Управлінні з питань надзвичайних ситуацій Чернігівської облдержадміністрації, пік весняної повені на Десні поблизу Чернігова спостерігається з відміткою 662 см над нулем поста. В цілому рівень води в річці з початку водопілля біля обласного центру Чернігівщини збільшився на 345 см.
Як уточнили в Управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту міської ради, пік повені сформувався пізніше прогнозованих термінів (прогнозували 5-15 травня). Проте серйозних наслідків у вигляді значних підтоплень повінь не завдала, повідомляє «УНІАН».

За інформацією управління, через більш пізній пік повені купальний сезон у місті офіційно відкриється на два тижні пізніше від традиційних строків - з 14 червня.

Загалом у межах Чернігівської області на р. Дніпро спостерігається спад рівнів води. Однак нижче Чернігова на Десні триває повільний підйом води. Вода стоїть на заплавах великих річок.

Досі в області залишаються підтопленими паводковими водами 5 населених пунктів, а пряме транспортне сполучення порушено з 18 населеними пунктами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

483