Представники України увійдуть в наукову та індустріальну ради російського інноваційного центру «Сколково». Така згода була досягнута у п'ятницю під час зустрічі прем'єр-міністра України Миколи Азарова з делегацією фонду «Сколково», повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«У науковій раді достатньо кваліфікації, щоб вибирати проекти, які є найбільш ефективними для економіки України та Росії. У зв'язку з цим ми пропонуємо представникам України увійти в наукову та індустріальну ради», - сказав віце-президент російської академії наук Жорес Алфьоров.

Він зазначив, що «Сколково» має хороший досвід комерціалізації проектів. Академік підкреслив, що сьогодні вкрай важливо розвивати вітчизняне виробництво за рахунок власних технологій і фактично відвойовувати внутрішні ринки «не наздоганяючи, а випереджаючи розвинені країни».

У свою чергу Азаров назвав головним завданням - перетворювати відкриття в технології, а передові технології - в бізнес. «Інноваційні технології повинні стати основою економіки, а не зерно і метал», - зазначив він.

Прем'єр нагадав, що уряд багато зробив у напрямі залучення в Україну передових світових технологій та розвитку власних. Зокрема, додав він, цьому сприяють норми Податкового кодексу, які звільняють від оподаткування гроші для модернізації виробництв.

«Сколково» - це не територія, а ідеологія. Для нас надзвичайно важливо, як реалізувати в Україні цю ідеологію. А тому нам необхідно разом працювати. Наука не має кордонів. І найголовніше, що українська і російська науки дуже тісно пов'язані», - сказав глава уряду.
Алфьоров нагадав, що він часто цитує слова Азарова з їхньої зустрічі про те, що «ВВП на душу населення не можна підняти за рахунок збільшення виробництва зерна і металу, а тільки за рахунок впровадження інноваційних технологій».

«Сколково» - науково-технологічний інноваційний комплекс у Москві з розробки та комерціалізації нових технологій, перший наукоград у пострадянський час, який у Росії побудували «з нуля». У комплексі забезпечені особливі економічні умови для компаній, які працюють в пріоритетних галузях модернізації економіки Росії: телекомунікації та космос, біомедичні технології, енергоефективність, інформаційні технології, а також ядерні технології.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

433