Пропонуємо Вам вибрані цитати українських політиків з 18 по 24 травня.

«Це що за концерт? Будь ласка, не заважайте проведенню засідання Кабміну. Ми поважаємо роботу журналістів, але не перетворюйте засідання уряду в цирк», - прем'єр-міністр Микола Азаров про акцію журналістів на засіданні Кабміну.
 
«Я б до вас спиною ніколи не повернувся», - глава МЗС Леонід Кожара про поведінку журналістів на засіданні Кабміну.
 
«Якби я стояв поруч, то я б з цим Тітушком вступив особисто в бійку, я б вас захистив, постарався захистити», - прем'єр-міністр Микола Азаров про те, що особисто б заступився за журналістку Ольгу Сніцарчук, яку побили під час мітингу у Києві.

«Не хочу говорити заздалегідь, все залежатиме від економіки, а також від допомоги Господа Бога, якого ми будемо просити», - Президент Віктор Янукович про те, що будівництво об'їзної автодороги навколо Дніпропетровська планується завершити у 2015 році.

«Треба спуститися на землю грішну і ставити ті запитання, які можуть реально вирішуватися, а не просто красуватися перед камерами», - регіонал Олександр Єфремов про вимогу опозиції відправити главу МВС Віталія Захарченка у відставку.

«Якщо винними виявляться наші підприємства і керівники, я не хочу говорити грубо, але я б їм шию скрутив», - голова КМДА Олександр Попов про тих, хто купив звичайні каштани замість обіцяних «Бріоті».

«У мене те ж запитання представникам міліції: чому вони не втрутилися, коли наших жінок з Верховної Ради закидали брилами льоду», - регіонал Олександр Єфремов про події в Києві 18 травня.

«Акцію опозиції під гаслом «Вставай, Україно!» можна сміливо перейменувати на акцію «Все пропало». Тому що пропав єдиний кандидат у мери, пропав єдиний кандидат у президенти. Тому їхня акція стала перетворюватися на акцію «Все пропало», - регіонал Володимир Олійник про акцію опозиції «Вставай, Україно!».

«Ви регочете марно, адже якщо у вас щось трапляється, ви відразу в міліцію біжите», - міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко порадив депутатам від опозиції не сміятися над його заявою, що «міліція захистить кожного».

«Ми не дозволимо нахабно руйнувати наші дороги», - прем'єр-міністр Микола Азаров про те, що перевантажені вантажівки руйнують покриття українських доріг.

«Журналістам треба завжди широко відчиняти двері. Журналісти для того і є, щоб знати про все. Тому позбавляти акредитації, я вважаю, не варто. Але журналістам теж потрібно дотримуватися стандартів і пам'ятати про те, що вони - не політики, не суспільні діячі», - нардеп від фракції ПР Ганна Герман проти позбавлення акредитації журналістів, які влаштували акцію протесту в Кабміні.

«Тут випадок, який нагадує мені сільське весілля нікчемне. Коли воно нікудишнє і не зовсім гарне, то підправимо бійкою», - регіонал Володимир Олійник вважає, що акція опозиції була провальною, тому й сталася бійка.

«В Україні з'явилися дуже небезпечні політичні процеси. Екстремісти від фракції «Свобода» виламали двері КМДА. Так робили у 1933 році: спочатку вривалися в урядові приміщення, а потім у будинки людей, вивозячи їх до концтаборів. Після цього хтось ще скаже, що в Україні немає проявів екстремізму», - нардеп від фракції ПР Ганна Герман про події в Київраді.

«Наші дороги експлуатуються безоплатно варварськи», - прем'єр-міністр Микола Азаров про стан українських доріг.

«Ну, вересень, жовтень... Мені, чесно кажучи, все одно. Я знаю, як на виборах перемогти», - голова КМДА Олександр Попов про майбутні київські вибори.

«Ви ж не Femen», - прем'єр-міністр Микола Азаров про журналістів, які провели «мовчазну акцію» в Кабміні.

«Кожен депутат, коли очолює слідчу комісію, це машина, кабінет, приймальня, секретаріат і все технічне забезпечення. Це теж правда. І все відразу це з'являється. Плюс візитка, плюс шана», - регіонал Володимир Макеєнко про створення ТСК народними депутатами.

«Я колись взагалі починав свого часу і підробляв, грубо кажучи, журналістикою», - прем'єр Микола Азаров про те, що колись підробляв журналістом.

«До Верховної Ради має прибути весь склад Кабінету Міністрів на чолі з ненависником журналістів Миколою Азаровим, і ненависником українського народу», - голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк зажадав, щоб на Годину запитань до уряду у Раду прибув повний склад Кабміну.

«Я ж не пішак - поставили тебе сюди, і хто тебе запитує», - голова ЦВК Володимир Шаповал про те, що будь-якому кадровому рішенню має передувати розмова.

«Тому що боягузи. Втекли як щурі», - голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк про неявку прем'єр-міністра Миколи Азарова і голови МВС Віталія Захарченка на Годину запитань до уряду у Верховній Раді.

«Ви знаєте, це нагадує ситуацію, коли людині дали ляпаса, а потім вибачилися. Не потрібно здійснювати дурних вчинків, а потім за них вибачатися. Це не прикрашає будь-яку людину, а тим більше прем'єр-міністра», - лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко про конфлікт прем'єр-міністра Миколи Азарова з журналістами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1044